Heeft u ooit nagedacht over de impact van slecht onderhoud op uw sanitair?

Terug naar overzicht

Schoonmaken in huis: het is waarschijnlijk niet uw favoriete bezigheid. Dat begrijpen we natuurlijk maar al te goed. We zijn allemaal liever bezig met onze hobby’s, sporten, ontspannen en gezellig samenzijn. Toch is goed onderhoud van uw woning in Capelle aan den IJssel essentieel voor uw eigen wooncomfort en voor een lange levensduur van alles wat zich in uw woning bevindt. New Alexander gaat hier daarom wat dieper in op de impact van slecht onderhoud op uw sanitair.

Slecht onderhoud van de badkamer

Het schoonhouden van de badkamer is van belang voor de veiligheid en uw eigen welzijn. Zo ontstaat er in de badkamer natuurlijk snel kalkaanslag. Vooral in de douche en/of het bad ontstaat er snel kalkaanslag. Alhoewel u hier niet dagelijks hoeft schoon te maken, is het wel van belang om kalkaanslag voor te zijn. Hoewel kalkaanslag niet schadelijk is voor de gezondheid, kan het wel uw woning beschadigen. De mineralen in het water kunnen zich ophopen in uw riolering en leidingen. Hierdoor kan water minder goed doorstromen en kan het uiteindelijk voor verstoppingen en zelfs lekkages zorgen.

Slecht onderhoud van de keuken

Net als in de badkamer ontstaat er ook in de keuken snel kalkaanslag. Vooral op en rondom kranen zal dit snel gebeuren. Het is zeker aan te raden om deze onderdelen wekelijks schoon te maken. Het gevolg van slecht onderhoud in de keuken is namelijk niet alleen dat het geheel er minder fraai uitziet voor jezelf en je bezoek. Een slecht onderhouden keuken is ook onhygiƫnisch in verband met het eten wat er bereid wordt. Iedereen wil natuurlijk dat het eten wordt gemaakt in een schone en frisse keuken. Dit voor je eigen gezondheid en die van je bezoek. Ook hier geldt tot slot weer dat regelmatig onderhoud ervoor zorgt dat je sanitair extra lang meegaat.

Schade aan sanitair

Sanitair slaat in feite op alles wat op het riool en op leidingen aangesloten is. Als hier gebrekkig tot geen onderhoud aan wordt gepleegd, kan dit voor problemen met leidingen zorgen. Zo ontstaan bijvoorbeeld verstoppingen en zelfs lekkages. Verstoppingen merkt u aan nare luchtjes in huis en leidingen die niet meer goed doorlopen. Lekkages merkt u aan bijvoorbeeld waterschade in huis zoals natte plekken in muren en plafonds. Heeft u hier last van en krijgt u het zelf niet opgelost? Schakel dan zo snel mogelijk een 24 uurs loodgieter in Capelle aan den IJssel in.

Schakel onze loodgieter in

Heeft u snel een loodgieter nodig? In Capelle aan den IJssel kan het vinden van een betrouwbare loodgieter buiten reguliere werkuren een uitdaging zijn, maar met New Alexander, uw 24 uurs loodgieter, hoeft u zich geen zorgen te maken over sanitair noodgevallen. Wij zijn bereikbaar op 06 44 22 05 89. U kunt ons ook mailen via info@24uursloodgieter.nl of een bericht sturen via het contactformulier op de website.