Voorbereiding op de zomer: 3 loodgieters tips voor een probleemloze vakantie!

Terug naar overzicht
riolering new alexander

Het zal u maar overkomen: u komt thuis van uw welverdiende vakantie en wordt bij thuiskomst geconfronteerd met waterschade. Weg ontspannen vakantiegevoel! Terwijl u op het strand lag, heeft water flinke schade aan uw woning veroorzaakt. Hoewel de kans op een gesprongen leiding of een andere vorm van waterschade klein is, wilt u dit natuurlijk liever uitsluiten. In dit artikel geeft New Alexander u 3 loodgieter tips om waterschade tijdens uw vakantie te voorkomen dan wel te beperken.

1. Draai de hoofdkraan dicht voordat u op vakantie gaat

Wanneer u op vakantie gaat, en dus ook langere tijd niet in uw woning bent, is het aan te raden om voor vertrek de hoofdkraan dicht te draaien. Dit klinkt misschien overdreven, maar het is een kleine moeite waarmee u veel schade kunt voorkomen. Mocht er een leiding springen of gaan lekken, dan is de hoeveelheid water die eruit komt beperkt. Deze kleine handeling kan eventuele waterschade enorm beperken. Is uw huis al wat ouder? Dan kan het ook geen kwaad om de leidingen als eens te laten controleren door onze loodgieter.

2. Controleer de dakgoot op blokkades

Behalve water van binnen, kan ook water van buiten forse schade aan uw woning toebrengen. We hebben door klimaatverandering steeds vaker te maken met hevige regenbuien, die een dakgoot met gemak laten overstromen. Dit kan grote gevolgen hebben. Natte muren drogen namelijk niet zomaar op. Uw muurisolatie kan nat worden en hierdoor gaan schimmelen of krimpen. En doordat water zijn weg zoekt, kan zelfs de binnenmuur nat worden, met alle gevolgen van dien.

Maak daarom voor vertrek uw dakgoot schoon en verwijder bladeren, takken, vogelnestjes en alles wat u er verder nog vindt. Controleer verder de dakgoot op gaten en vergeet ook niet te controleren of de regenpijp wel vrij is. Dit laatste kunt u controleren, door iets zwaars aan een touw in de regenpijp te laten zakken. Of schakel onze loodgieter in om dit voor u te doen.

3. Dak- en zinkwerk laten controleren

Tot slot, hoe is de staat van uw dak- en zinkwerk? Wanneer u thuis bent heeft u een lekkage vaak snel in de smiezen en kunt u tijdig actie ondernemen. Wanneer u (lange tijd) op vakantie bent, kan het bij thuiskomst te laat zijn. Wanneer uw dak- en zinkwerk al wat ouder is, loont het om dit voordat u op vakantie gaat te laten controleren door een loodgieter.

Op naar een probleemloze zomer

Door de bovenstaande eenvoudige handelingen voor vertrek uit te voeren, verkleint u de kans op waterschade; en dus een financiƫle strop bij thuiskomst. Wilt u niet zelf de ladder op om een controle uit te voeren of de boel schoon te maken? Dan helpt een van onze ervaren loodgieters u hier graag bij. Neem in dat geval vrijblijvend contact met ons op, dan plannen we een afspraak in.

Neem vrijblijvend contact op met onze loodgieter

Wilt u onze loodgieter laten langskomen voor een vakantiecheck, voordat u op vakantie gaat? Neem dan contact op met New Alexander. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 06 44 22 05 89, via e-mail op info@24uursloodgieter.nl en ook via het via het contactformulier op de website.