Hoe voorkomt u verstoppingen in de keuken en badkamer?

Terug naar overzicht
Loodgietersdiensten omgeving utrecht

Een verstopping in de keuken of badkamer brengt veel ellende met zich mee. Water dat maar langzaam of helemaal niet meer wegloopt, en dan kan het ook nog gaan stinken. De oorzaak is uiteraard een verstopping in de afvoer. En die kunt u vaak voorkomen. New Alexander vertelt u hoe u dat doet!

Alleen water en zeep door de gootsteen

Wat de gootsteen in de keuken betreft, spoel alleen water en zeep door gootsteen. Veeg voedselresten van borden en vet uit pannen voor het afspoelen daarom eerst weg met keukenpapier. Wanneer u dit door de gootsteen spoelt, kan dit zich namelijk gaan ophopen in de afvoer en uiteindelijk een verstopping veroorzaken. Ook het zand van uw hardloopschoenen spoelt u er bij voorkeur niet onder de kraan van de gootsteen van af. Dit heeft een schurende werking en maakt de wand van de afvoer ruwer, waardoor vet en vuil zich er makkelijker aan hecht.

Wat u wel moet doen is regelmatig een warm sopje met baking soda en azijn door de gootsteen spoelen. Dit lost het vet op en zorgt voor schonere leidingen. Helpt dit niet, schakel dan een professional in om uw leidingen te reinigen zonder deze te beschadigen.

Verstopping in de badkamer voorkomen

Verstoppingen in de badkamer worden hoofdzakelijk veroorzaakt door een ophoping van haren en oude lichaamscellen in de afvoer. Lichaamscellen en zeep vormen samen een vettige substantie die in de leidingen blijft plakken. In combinatie met haren klontert dit gemakkelijk samen tot een verstopping. Het gevolg is dat het doucheputje niet meer goed doorloopt.

Zonder haren klonteren cellen en zeep echter een stuk minder makkelijk samen. Die zijn dan ook de sleutel tot het voorkomen van een verstopping in de badkamer. Met een zeefje van een paar euro in het afvoerputje voorkomt u dat er haren in de afvoer terechtkomen. En ook hier houdt regelmatig een warm sopje met azijn en baking soda uw leidingen schoon.

Bel op tijd een professional als het niet lukt

Begint uw afvoer in de badkamer of de keuken minder goed door te lopen? En kunt u het niet oplossen met een warm sopje met azijn en baking soda? Dan raden wij aan om zo snel mogelijk een loodgieter in te schakelen. Uw leidingen zijn vaak veel makkelijker schoon te maken wanneer deze nog niet helemaal verstopt zitten. Dit vergroot de kans dat wij dit snel voor u kunnen oplossen en dat we uw leidingen nog kunnen redden.

Bel vrijblijvend bij verstoppingen

Wilt u onze loodgieter laten langskomen om snel een verstopping in de badkamer of in de keuken op te lossen? Bel ons dan op 06 44 22 05 89, stuur een e-mail naar info@24uursloodgieter.nl of gebruik het contactformulier op de website. Dan lossen we dat probleem vlot voor u op.