Het ABC van loodgieterswerk: Essentiële informatie voor huiseigenaren!

Terug naar overzicht

Bent u de trotse eigenaar van een eigen woning in Baarn? Wat geweldig! Een eigen woning waar u zelf de vrijheid hebt om aanpassingen aan uw woning te doen waar u dat wil, is natuurlijk een droom van iedereen. Tegelijkertijd komt er ook een grotere verantwoordelijkheid bij kijken. Zodra er iets kapot gaat, moet u dat immers zelf oplossen of laten oplossen. Zo kan het voorkomen dat u een loodgieter in moet schakelen, maar wanneer is dat precies? New Alexander vertelt u hier meer over het abc van loodgieterswerk en daarmee over essentiële informatie voor huiseigenaren

Verstoppingen

Ten eerste schakelt u een loodgieter natuurlijk in zodra er sprake is van verstoppingen. Verstoppingen vallen op zodra water bijvoorbeeld niet meer goed doorstroomt in de keuken of badkamer. U merkt het vaak ook aan nare luchtjes in huis of een ronduit penetrante rioollucht. U kunt in die gevallen proberen zelf de verstopping te verhelpen met hulpmiddelen, zoals heet water, soda of een ontstopper. Werkt dit allemaal niet? Dan is het zaak om snel een loodgieter in te schakelen. Een verstopping die niet verholpen wordt, is namelijk niet alleen vervelend, het kan ook voor schade aan leidingen zorgen.

Lekkages

Heeft u wateroverlast? Merkt u bijvoorbeeld vochtplekken op uw wanden of uw plafonds? Dan zit er ergens een lekkage. In veel gevallen is er dan sprake van een beschadigde leiding. Dit wilt u natuurlijk zo snel mogelijk oplossen, want waterschade voor grote kosten zorgen! Schakel in dat geval dan ook zo snel mogelijk een loodgieter in Baarn in. Een lekkage wordt dan zo snel mogelijk gedetecteerd en gerepareerd om meer schade te voorkomen.

Overige taken

De meeste mensen denken bij de taken van een loodgieter al snel aan de eerdergenoemde klussen van het repareren van lekkages en het oplossen van verstoppingen. Er zijn echter nog veel meer situaties waarin een loodgieter u verder kan helpen. Heeft u problemen met uw cv-ketel, of wilt u deze simpelweg laten controleren? Ook daarvoor schakelt u een loodgieter in. Wilt u nieuwe leidingen aan laten leggen in verband met een verbouwing van bijvoorbeeld de badkamer of de keuken? Daar helpt een loodgieter u ook gewoon mee verder.

Meer informatie

Wilt u meer weten over wat een loodgieter allemaal voor u kan doen? Is er bij u thuis in Baarn sprake van een situatie waarvoor u (met spoed) een loodgieter kunt gebruiken? Neem dan contact op met New Alexander. Wij zijn bereikbaar op 06 44 22 05 89. U kunt ons ook mailen via info@24uursloodgieter.nl of een bericht sturen via het contactformulier op de website.