Tips van een loodgieter bij koud weer

Terug naar overzicht
loodgieter

Blijf lekker warm met de tips van onze loodgieter

Het is winter en dus kan de verwarming lekker aan. Deze tijd van het jaar, of de kerstversiering er nu nog hangt of alweer opgeborgen is, staat nu eenmaal bekend om lage temperaturen. Hierdoor is het extra fijn om het lekker knus en warm te maken in uw woning in of rondom Rotterdam. Hoe u dat het beste op een fijne en verantwoorde manier doet? In dit artikel krijgt u tips van onze loodgieter om de koude dagen lekker warm door te brengen.

Zorg voor goede isolatie

Een goede eerste optie is om ervoor te zorgen dat de isolatie van uw woning optimaal is. Gelukkig zijn er verschillende manieren om hiervoor te zorgen. Heeft u bijvoorbeeld een wat oudere woning met enkel glas? Vervang dit dan door dubbel glas. Daarnaast kunt u ook een extra laag isolatiemateriaal aanbrengen onder uw dakbedekking of in uw muren en wanden. Isoleren is een uitstekende manier om ervoor te zorgen dat u warm blijft en dat u uw cv-ketel minder hoog hoeft te zetten. Zo bent u ook nog eens milieuvriendelijk bezig.

Maak een groen dak

Naast het aanbrengen van een isolatielaag onder uw dakbedekking, kunt u natuurlijk ook de dakbedekking zelf vervangen. Tegenwoordig wordt er in de regio Rotterdam nog vaak gekozen voor een bitumen dakbedekking. De komende jaren zal er echter steeds vaker worden gekozen voor een groen dak voorzien van mossen en grassen die uw woning lekker warm houden in de winter. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat uw woning in de zomer lekker koel blijft.

Laat een goede cv-ketel installeren

Tot slot is een goede cv-ketel ook essentieel om het energieverbruik terug te dringen terwijl u het aangenaam warm maakt in huis. Vandaag de dag zijn er gelukkig enorm veel soorten cv-ketels beschikbaar. Vroeger werd er meestal gekozen voor een losse cv-ketel met een boiler. Tegenwoordig is het steeds gebruikelijker om een combiketel te kiezen. Zoals de naam al suggereert, combineert een dergelijke ketel losse systemen met elkaar. Op die manier betaalt u minder kosten voor onderhoud en profiteert u van een verlaagd energiegebruik.

Direct contact met New Alexander

Wilt u meer tips over hoe u het tijdens de koude dagen in Rotterdam lekker warm houdt in huis? Wilt u meer weten over het laten installeren van een combiketel? We zijn bereikbaar op 06 44 22 05 89. U kunt ons ook mailen via info@24uursloodgieter.nl of een bericht sturen via het contactformulier op de website.