Wat doet een loodgieter?

Terug naar overzicht

Een loodgieter: wat doet hij of zij precies?

De loodgieter. Iedereen heeft er wel van gehoord. De kans is zelfs groot dat u al eens een loodgieter heeft moeten inschakelen voor bepaalde problemen. Toch geldt voor veel mensen buiten het vakgebied dat het vaak niet helemaal duidelijk is wat een loodgieter nu precies doet. Daarom vertelt New Alexander u hier graag meer over wat een loodgieter allemaal doet.

Diensten van een loodgieterWat doet een loodgieter?

Een loodgieter is een echte vakspecialist. Hij of zij houdt zich bezig met onderhoud, het aanleggen en repareren van sanitaire voorzieningen, waterleidingen, rioleringen en verwarmingsinstallaties. Veel mensen denken bij de diensten van een loodgieter vooral aan het repareren van lekkages en verstoppingen. De werkelijkheid is echter dat een loodgieter veel meer doet dan alleen dat. Een loodgieter is een erg multi-gefacetteerd beroep en in de bouw en het onderhoud van huizen is hij of zij dan ook absoluut onmisbaar.

Werken als loodgieter

Een loodgieter werkt vaak voor gespecialiseerde loodgietersbedrijven. Daarnaast is het ook goed mogelijk dat bouwbedrijven loodgieters in dienst hebben. Als loodgieter is het ook zeker mogelijk om als freelancer aan de slag te gaan of zelf een bedrijf te beginnen. Als loodgieter werkt u altijd op veel verschillende locaties. Het werk is dan ook zeer afwisselend. Locaties kunnen afwisselen tussen huizen, kantoren, fabriekshallen, openbare plekken en nog vele andere locaties. Eén ding staat vast: elke dag is anders.

Vaardigheden van een loodgieter

Zoals u waarschijnlijk al wel verwacht, is het takenpakket van een loodgieter heel breed. Een loodgieter heeft daarom ook verstand van veel verschillende soorten systemen, zoals installaties. Omdat een loodgieter een klant moet informeren over verschillende opties, taken en andere mogelijkheden, zijn zekere verkoopskills en sterke communicatieve vaardigheden ook zeker noodzakelijk. Tot slot moet een loodgieter nauwkeurig en exact kunnen werken omdat hij of zij vaak met precieze werkzaamheden te maken krijgt.

Taken van een loodgieter

Met wat voor soort taken krijgt een loodgieter zoal te maken? We sommen ze hier voor u op:

  • Installatie van cv-ketels
  • Montage van sanitaire voorzieningen
  • Aanleg, controle en reparatie van waterleidingen
  • Lekkages vinden en repareren
  • Kranen onderhouden
  • Het verbinden, snijden en/of buigen van pijpleidingen
  • Goten vervangen en/of repareren
  • Aanleggen en fitten van gasleidingen
  • Douches, kranen en andere sanitaire zaken verkopen

Loodgieter nodig? Neem contact op!

Heeft u een loodgieter nodig? Onze loodgieters zijn opgeleid en zeer ervaren. Ze zijn dan ook niet voor niets zelfs 24/7 bereikbaar voor spoedservice! Zo blijft u niet met onnodig grote schade zitten. U bereikt ons telefonisch via 0644913635 en per mail via info@24uursloodgieter.nl.